Página principal

Prous nens I nenes a les escombraries


Descargar 174.73 Kb.
Página1/3
Fecha de conversión22.09.2016
Tamaño174.73 Kb.
  1   2   3


PROUS NENS I NENES A LES ESCOMBRARIES
NO

Si-us-plau!!NO AL NOU ESTATUT
AMB L’AVORTAMENT
Article 41.5

NO AMB LA COMPLICITAT DELS
CRISTIANS DE CATALUNYA
WWW.AVORTAMENTNO.COM
UNA CATALUNYA MÉS RICA PERÒ MÉS INHUMANA
Dilluns, 19 de juny de 2006
Avui Catalunya és més rica i una mica més poderosa, però també és més inhumana i més violenta. L'estatut anterior no recollia el dret de la dona embarassada a fer el que vulgui, quan vulgui, amb "el seu propi cos", com ve a dir molt astutament l'article 41.5 del nou estatut.
Avui a Catalunya s'afiança com la capital de l'avortament a Europa. Fa temps que vénen de Londres, i d'altres llocs d'Europa, a fer aquí allò que allí encara es un crim penalitzat: autèntics infanticidis legals de criatures a punt de néixer: 7, 8 i fins a 9 mesos. En unes clíniques de la part alta de Barcelona (la més famosa: GINEMEDEX, C. Dalmases, 61, prop d’Escoles Pies / Passeig Bonanova), qualificades de "camps de la mort" i "cambres dels horrors" pels periodistes anglesos, escandalitzats pel fet que aquí es faci la "vista gorda" davant de tanta inhumanitat.
El que és més trist és que això ha estat possible amb la participació dels cristians de Catalunya, que "en consciència" han preferit ser més rics i poderosos que ser més cristians i més humans. Un missatge poc clar i confús, i gens valent, dels nostres bisbes des de Montserrat ha ajudat a desorientar moralment el nostre poble, en una cruïlla històrica: continuar sent famosos per la nostra inhumanitat o “quadrar-nos” i defensar els nostres valors cristians, al preu de ser més pobres i menys poderosos.
Avui Catalunya és menys cristiana i menys humana. El nou Estatut ens defineix com una nació pagana. No fa referència a la religió cristiana que és el fonament dels nostres drets i deures com a persones; ataca el fonament de la societat, marginant el matrimoni; i sobretot deixa el més feble entre nosaltres, el no nascut, del tot desprotegit: sense el dret a la vida. De fet, l’article 41.5 del nou estatut és del tot inconstitucional ja que contradiu l’article 15 de la constitució: “TOTS tenen dret a al vida”. De manera que aquest article hauria de ser el primer a “saltar” en la primera esmena que es faci del text (esmena que no hauria de tardar).
Una nació més pagana, és a dir una nació més inhumana. Cristians de Catalunya, ens hem precipitat vers una més gran inhumanitat de la que ja teníem i que ja ens ha fet famosos. "L'home recull allò que sembra". Que Déu ens ajudi a tots plegats.
Mossèn Joan Manuel Serra, prevere

www.avortamentno.com

CARTA OBERTA D’UN PREVERE CATALÀ A TOTS ELS CATALANS I CATALANES
SIGUEM ELS CAMPIONS DEL MÓN EN HUMANITAT, NO EN INHUMANITAT!
TINGUEM SENY, NO ENS PRECIPITEM VERS LA IMMORALITAT!!
DIGUEM NO!!, AQUEST NOU ESTATUT, NO!!

Benvolguts, sóc un capellà que està fent una campanya personal A FAVOR DE LA VIDA i en contra d'aquest nou estatut que, entre altres coses condemnables, "blinda" el dret de la dona a avortar fins el 9è més, tal com es fa de fet actualment a Catalunya, en un incompliment massiu i clamorós de la llei. Un nou estatut que dóna lloc, per tant, a una Catalunya més rica i poderosa, encara que no gaire més, però alhora més violenta i inhumana. Jo m’estimo molt Catalunya, el meu país (també m’estimo Espanya), i per això em dol que Catalunya es defineixi com una nació immoral (Nació en el preàmbul i immoral en articles del Títol primer, sobre drets i deures). Estic convençut, que entre tots podem fer un altre estatut molt millor, més cristià i més humà. L’Estatut que ens mereixem de veritat. No ens precipitem alegrement vers la immoralitat. Tinguem seny. Aquest estatut ha sortit malament. Aquest estatut es mereix que l’avortem, ja que pretenia “blindar” aquest crim, vergonya nostra arreu d’Europa i del món.
L'article 15 de la constitució espanyola diu: "TOTS tenen dret a la vida". Aquest “TOTS” és intencionadament inclusiu. No diu "todos los españoles, todos los ciudadanos...". “TOTS” ES TOTS, també els que han de néixer.
TOTS nosaltres hem estat embrions i fetus en el ventre de la nostra mare. L’estat no hauria de vetllar només per tal que “la lliure decisió de la dona sigui determinant” en tot allò que afecti “la dignitat, la integritat i el benestar físic i mental, en particular pel que fa al propi cos i a la seva salut reproductiva i sexual” (article 41.5). L’estat hauria de vetllar, penso jo, sobretot per defensar els drets del més indefens entre nosaltres, el que encara no té DNI ni carnet de cap partit, perquè no té ni veu ni vot. En la defensa, o no, d’aquest petitó, o d’aquesta petitona, s’hi reflexa l’autèntica moralitat, o immoralitat, del nostre poble.
El crit de l’infant destrossat en el ventre de la seva mare, és silenciós, no se sent, però existeix i clama al cel (“in-fant” ve del grec, “in-phano”, el que “no-parla”). Et convido a veure, a la web avortamentno.com el vídeo “El crit silenciós” (The Silent Scream), editat i difós pel moviment pro-vida dels EE.UU. on es pot veure, per primera vegada a la història de la humanitat, per ecografia, l’horror d’un avortament d’una criatura de 12 setmanes. També s’hi descriu amb detall tot el procés i es fa una radiografia horripilant del que és el gran negoci de l’avortament en aquell país, amb diner del crim organitzat inclòs. Quan hagis vist aquest vídeo comprendràs millor el que dic i el perquè ho dic: “Ojos que no ven, corazón que no siente”.
Hi ha actualment, 85.000 avortaments l’any a Espanya. Xifra que creix a un ritme espantós. Casi 1.000.000. des de 1985 en que es va despenalitzar aquest crim. 1.000.000. de morts violentes en “la pau de la democràcia”. Més de 1.400.000.000. d’avortaments al món des de 1973, any de la DESPENALITZACIÓ als EE.UU. d’Amèrica (el país més violent del món, però alhora el país que lidera la lluita a favor de la Vida del no nascut). Amb les paraules d’una gran cristiana, referent mundial de humanitat exemplar, la Mare Teresa de Calcuta (que a la Índia, on el cristianisme és una minoria insignificant, va rebre un funeral d’estat): “El principal destructor de l’amor i de la pau és l’avortament, que és la guerra contra l’infant. La mare no aprèn a estimar sinó que mata per resoldre els seus propis problemes. Qualsevol país que accepta l’avortament no està ensenyant a la seva gent a estimar, sinó a utilitzar qualsevol mena de violència per aconseguir el que volen." Germans, volem una Catalunya més humana o una Catalunya més violenta??
Cada any, hi ha milers d’avortaments de joves angleses, i d’altres llocs d’Europa, que vénen a fer aquí allò que abans, les d’aquí anaven a fer allà. La justícia anglesa actua en aquests moments contra una metgessa i una jove de 18 anys que varen venir a avortar una criatura de 31 setmanes (de casi 8 mesos) a una de les moltes clíniques dels horrors de Barcelona, autèntics camps de la mort, GINEMEDEX, c. Dalmases 61, sota la Bonanova (Sant Gervasi, el meu barri, prop de casa meva). Se’ls acusa de conspirar contra la vida d’una personeta en un país estranger. La nostra justícia, la del país on es cometen impunement aquests crims, penalitzats arreu d’Europa, es limita a dir que “és legal”!! És legal perquè en el primer supòsit de despenalització, “perill per a la salut física o psíquica de la mare”, no hi ha límit de mesos, i es pot avortar “legalment” fins als 9 mesos a Espanya. Vegeu-ne els detalls a AVORTAMENTNO.com
Quan la criatura ja està tant desenvolupada, la tècnica d’avortament és moltes vegades “per naixement parcial”. Ja no és fàcil destrossar-la dins la mare. Se l’estira per les cames, fins que sols queda el cap dins la mare. Aleshores, amb unes estisores se li perfora la nuca i se li introdueix un tub per succionar-li el cervell, cosa que col·lapsa el crani i així surt mort o morta. En tot el procés ha estat agitant el seu petit cos desesperadament en un intent del tot inútil per defensar-se d’un agressor tant violent sense escrúpols. Això, que és un crim en qualsevol lloc civilitzat, passa milers de vegades a casa nostra d’una manera del tot impune. Per a gran negoci d’aquestes clíniques de la mort, que poden arribar a cobrar per aquests avortaments tardans, uns 3.500 euros, enlloc dels 300 o 400 habituals; i en fan milers cada any. Multiplica.
Per cert, si tu que estàs llegint això, has avortat, et demano que no et desanimis ni et sentis codemnada. Déu t'estima amb un amor etern, des de sempre i per sempre Si ets creient, pots demanar perdó de cor al Déu de la Vida (si ets catòlica, a més, amb la confessió pots reconciliar-te amb l'església). Si no tens fe en déu no et desesperis. En qualsevol cas, no dubtis de l'amor que Déu et té. Pensa que quan la Bíblia parla de les entranyes de misericòrdia de Déu, parla del "rahamim" de Déu, que en hebreu vol dir literalment  "l'úter matern". Déu, per tant, és pare i mare, hem sortit de les seves entranyes, som fruit del seu amor etern per cadascun de nosaltres personalment.
Algú em dirà: per un sol article, hem de dir no a tot l’Estatut? I tot allò de progrés en competències, en més diners, etc?? La meva resposta és que aquest article que deixa el més feble entre nosaltres del tot desprotegit, dóna un to inadmissible de inhumanitat a tot el text. Com si algú em digués: “Et regalo 1 mil·lió d’euros, i una gran propietat i et faig ministre de... , però m’has de deixar matar el teu fill”. La resposta que tots donaríem seria clara i contundent.
Estimats germans, us pregunto: Catalunya hauria de ser alegrement la capital de l’avortament a Europa? Hauríem de ser famosos per la nostra inhumanitat? Avui despenalitzem aquest crim que ja és de fet, en molts casos, un infanticidi “amb totes les de la llei”. Demà què serà el que despenalitzem??
A més germans i germanes, hi ha veus fora de l’Església que fa temps que diuen que la defensa de la vida, no hauria de ser sols cosa dels cristians, capellans i monges. També he llegit que les fundadores del moviment feminista, les “sufragistes” sembla ser que no estaven de cap manera a favor de l’avortament. Perquè consideraven que era una altra forma de violència contra la dona. “Si m’estimes, has d’avortar. El nen o jo”, sol ser, diuen els metges avortistes, la raó que donen la majoria de les noies o dones que avorten. La culpa, per tant, és sobretot d’ell. Però el pes insuportable de la consciència d’haver avortat una vida humana, recau sols damunt d’ella!! (Escolteu aquest testimoni interesantíssim: Rechazamos el aborto porque somos de izquierdas, a http://www.solidaridad.net/noticias.php?not=3990).
Em direu: Els cristians no teniu autoritat moral perquè hi ha hagut massa errors greus al passat comesos per l’Església: Nacionals catolicismes, una església còmplice de dictadures (l'església franquista a Espanya, durant 40 anys), la inquisició, les guerres de religió, la creu i l'espasa a les colònies, els capellans pederastes, etc, etc, etc.
Resposta: L’any 39, a l’Església li va faltar certament la valentia per dir: “els qui ens cremen les esglésies, maten els capellans i violen les monges, NO; però tu tampoc, Franco, perquè tu ets un dictador!! Per no enfrontar-se amb el dictador, que al cap i a la fi ens havia alliberat d’una persecució horrible (provocada o atiada pel mateix aixecament militar contra el govern d’esquerres legítimament escollit a les urnes), l’Església va pactar amb el poder dictatorial i això, certament, ens ha fet molt mal. En una sessió de preparació del baptisme d’uns infants, amb les parelles joves de pares i mares, parlàvem de la situació de crisi greu de l’Església i sortia, com sol passar, la qüestió del Nacional Catolicismo, amb el que suposava d’una moral i d’una religió imposada, i el mal que això havia fet a l’Església. Jo vaig intentar, no justificar perquè és injustificable, però si fer comprendre les raons per aquella feblesa històrica de l’Església que sortia d’una persecució brutal on s’havien matat milers de capellans i monges i simples cristians, pel simple fet de ser-ho. Aleshores, una de les mares, em va dir: “Sí, mossèn, però la persecució van ser 3 anys; ‘vostès’, amb el Franco hi van estar 40 anys!!” Li vaig donar la raó, què havia de dir si era la pura i dura veritat.
Si bé no hi ha encara un comunicat clar de condemna del franquisme per part del bisbes, jo, a títol personal, un capellà de Catalunya que estima Catalunya i que estima Espanya, i que no pertany a cap partit polític, dic que va ser lamentable i és del tot condemnable que l’església pactés amb aquell dictador. Que Déu l’hagi perdonat.
De totes maneres germans, si per haver comès errors greus en el passat, no es pogués parlar, ningú podria obrir la boca. I, de la mateixa manera que no seria just veure sols els defectes o les pàgines fosques de la vida d’una persona, sense veure tot el que hi ha de bo, que sovint és més que allò altre, tampoc no es just veure sols les pàgines negres de l'Església.
Hi ha també moltes pàgines glorioses a la història de l’Església. Una de les més glorioses potser: el fet que els drets i deures de cada individu avui, dels creients i dels no creients, es fonamenten en el concepte de la "dignitat de la personeta  humana", que és indiscutiblement un concepte d’origen cristià. A la Roma pagana, com sabeu, aquest concepte universal de persona, subjecte de drets i deures no existia, i per això hi havia una bona part de la població que eren esclaus sense drets de cap mena ("servus res est", "l'esclau és una cosa", deien els romans). Se'ls podia matar impunement, o fins i tot es podia gaudir amb l'espectacle inhumà de la seva lluita a mort. També s'hi practicava amb molta naturalitat l'infanticidi, que consistia en deixar morir el nou-nat, si no el volia el pare (no gaire diferent de l’avortament per naixement parcial, o per cesàrea que es practica a casa nostra impunement). Quan l'Imperi ja va ser cristià, es va anar humanitzant progressivament. Va ser, de fet, un papa, qui li va manar explícitament a l’emperador, ja cristià, que prohibís les lluites a mort de gladiadors al Coliseu de Roma o arreu de l’imperi. Les runes d’aquests llocs de mort són un record del que era la inhumanitat de la Roma pagana. Però alhora son també un avís permanent de la inhumanitat vers la qual ens podem tornar a esllavissar si no vigilem.
És important saber que la persona, subjecte de drets i deures, és un concepte cristià fruit de la reflexió teològica sobre el misteri de Déu revelat per Jesucrist, que és Pare, Fill i Esperit Sant. Un misteri infinit de VIDA i de comunió INTERPERSONAL, origen i font de tot el que existeix. Origen i font de la personeta humana, imatge i semblança d'aquest misteri infinit de VIDA I D'AMOR.
Aquesta és la font inesgotable de l'amor diví que el cristià, a imitació de Crist, el Fill etern del Pare, ple del seu Esperit d'Amor, vessa (o hauria de vessar) sobre el món, en una lluita incansable per la Vida i la defensa dels més febles. Si bé hi ha hagut capellans, bisbes i papes corruptes i mundans, també és veritat que la llista és molt més llarga dels capellans, bisbes i papes, defensors de la justícia social, i moltes vegades màrtirs d’aquesta lluita. Ara em vénen a la memòria tres noms, dos difunts i un de viu. Primer, Lluís Espinal, un jesuïta català torturat fins a la mort, durant 4 hores, en un escorxador de La Paz, Bolivia, a mans d’un psicòpata del govern dictatorial. Simplement per haver-se enfrontat a la injustícia del dictador de torn, Banzer. El seu cos va ser trobat, acribillat amb 17 bales, en una cuneta prop de la Paz. Segon, l’Arquebisbe Oscar Romero, assassinat mentre deia missa per haver-se atrevit a criticar els rics i poderosos explotadors del Salvador, la majoria d’ells suposadament catòlics. I tercer, viu encara de miracle, el bisbe Pere Casaldàliga, defensor incansable dels sense terra al Brasil. “El sicari tenia ordre dels terratinents de matar el bisbe”, explica ell mateix, “ens va veure venir per un caminet de la selva. Jo anva acompanyat d’un que era alt i gros. El sicari va pensar, ‘el bisbe és el gros’, i va matar el meu acompanyant. Jo em vaig salvar perquè soc petit i prim”. Per cert, d’aquest bisbe català al Tercer món, és aquesta profecia que s’està complint davant dels nostres ulls i de la nostra impassivitat insolidària: “El Tercer món envairà el Primer món i no es podrà aturar.”
Aquesta lluita per la justícia i la defensa dels més febles, sols acabarà quan arribi aquell Diumenge sense posta, quan la Humanitat sencera entrarà en el repòs i en el goig etern de Déu. Quan Déu eixugarà totes les llàgrimes dels ulls i ja no hi haurà més crits, ni sofriments, ni penes i la mort ja no existirà, perquè les coses d'abans hauran passat. Déu haurà fet que tot sigui nou (del llibre de l'Apocalipsi, capítol 21-22). Així com el nen en el ventre de la mare no s'imagina la meravella que li espera a fora, així tampoc nosaltres no ens podem imaginar la meravella que ens espera més enllà del trànsit dolorós de la mort, que és la naixença a la VIDA per sempre.
Marx deia que aquest discurs de l’Església sobre la Vida Eterna era “l’opi del poble”, una manera de tenir les masses sotmeses somniant en el més enllà, mentre aquí eren explotades, per un “patró amb el que esmorza Déu”. Els incomptables màrtirs cristians de la lluita per la justícia social són la prova més contundent que Marx s’equivocava. Però ell s’equivocava en quelcom de més transcendència: l’home no és pura matèria, ni es pot sacrificar l’individu a la col·lectivitat sense cometre un greu error antropològic.
He llegit que l’avortament es comença a despenalitzar els anys 20 a la Unió Soviètica. Si l’home i la dona son pura matèria, i el que importa és la col·lectivitat o la classe obrera, aleshores es perd el valor de la “personeta humana”. Així s’obre la porta a tots els horrors imaginables.
Els cristians, malgrat els nostres errors en el passat, no deixarem mai d’anunciar, o no hauríem mai de deixar d’anunciar amb valentia, oportunament i inoportunament, fins als recons més perduts de la terra, que no som pura matèria, ni un error de l’univers fred i impersonal. Som fruit d’un Amor Etern, d’un misteri infinit de VIDA I DE COMUNIÓ INTERPERSONAL, ETERN, INCREAT, ANTERIOR AL TEMPS (perquè abans del temps no hi ha “abans”).
Amb les paraules inspirades d’un grup de joves evangèlics de Barakaldo, Bizcaia, que es diuen “La Resistencia” o també, “Extremistas del Amor: “Mi mundo comienza en el útero de mi madre. No soy fruto de una casualidad, ni de un error. Rompo la placenta que me separa de la libertad y respiro por primera vez el aire de un mundo al que estoy llamado a revolucionar. Mi nombre está escrito en el cielo, mi destino marcado antes de la fundación de lo existente, mi nacimiento ha desatado un profundo y sonoro amén de millones de ángeles, el universo contempla el despertar de un nuevo Big-Bang, cuya onda expansiva se extenderá más allá de mi muerte. Una nueva estrella alumbra el cielo, es sólo el despertar de una esperanza. ¿Puede acaso un error abrir una brecha así en la historia?”
Som imatge i semblança d’un Déu, comunió de tres Persones, Pare, Fill i Esperit Sant. Som imatge i semblança d’un misteri infinit de vida i d’amor interpersonal. Som, per tant, nosaltres també, vida i amor interpersonal. Un misteri revelat al món per l’Encarnació del Fill etern del Pare, que essent immensament ric per nosaltres es va fer pobre i humil per enriquir-nos amb la seva pobresa i la seva humilitat. Que va morir en una creu, la mort dels esclaus, víctima del mal i de la violència en el cor de l’home, per salvar-nos, per rescatar-nos, per alliberar-nos, del mal i de la violència en el nostre cor: “amb les seves ferides ens curava”. La seva mort en creu, va ser també la mort de la nostra mort, que de cap manera no podia retenir captiu a l’AUTOR DE LA VIDA.
Germans i germanes, el més gran revolucionari de tots els temps és Jesús de Natzaret, però la seva revolució no és una revolució política (encara que també, com a conseqüència), sinó espiritual: la REVOLUCIÓ DE L’AMOR VERITABLE; origen i font de tot el que existeix; destí final de tot el que existeix.
Estimats, m’atreveixo a demanar-vos la vostra adhesió a una Catalunya menys rica i poderosa, però més cristiana i més humana. Una Catalunya que defensi els drets dels més febles, que sigui referent mundial, no de inhumanitat, sinó de humanitat entranyable. Ja farem, entre tots, un altre estatut, el que ens mereixem de veritat. Aquest es mereix que l’avortem, ja que volia “blindar” l’avortament.
Mossèn Joan Manuel Serra, prevere

(Qui sóc? A la web hi veuràs una biografia meva)


PER UNA CATALUNYA MÉS CRISTIANA,

PER UNA CATALUNYA MÉS HUMANA,

DIGUES NO A AQUEST ESTATUT QUE “BLINDA” EL CRIM DE L’AVORTAMENT

CATALUNYA, SÍ!!! AVORTAMENTNO.com
Carta oberta d’un prevere català a l'Església de Catalunya

 

Benvolguts germans i germanes en Crist, us voldria suggerir que miréssiu la web avortamentno.com que expressa la veu de la consciència cristiana d'un prevere català davant el referèndum del proper 18 de juny. Com els nostres bisbes varen dir, la moral reflectida en el títol primer, "contradiu l'esperit de l'humanisme cristià". El pitjor, crec jo, és l'article 41.5 que obre la porta a l'avortament lliure, i ENS DEFINEIX COM UNA NACIÓ AVORTISTA, QUE RECULL EL DRET DE LA DONA A AVORTAR, EN EL SEU NOU ESTATUT. 

Art. 41.5. Els poders públics, en l’àmbit de llurs competències, i en els supòsits que estableix la llei, han de vetllar perquè la lliure decisió de la dona sigui determinant en tots els casos que en puguin afectar la dignitat, la integritat i el benestar físic i mental, en particular pel que fa al propi cos i a la seva salut reproductiva i sexual.

 

Germans i germanes, no ens trobem davant d'una cruïlla important per a l'Església a Catalunya??. Tenim l'opció d'acceptar calladament un estatut que contradiu el nostre esperit cristià, ens defineix com a avortistes a tots els catalans, i que obre la porta, o simplement facilita, entre altres coses, ampliar la legislació sobre la despenalització del pitjor crim dels temps moderns (l'assassinat massiu d'infants en el si de la seva mare. 1.000.000. a Espanya els darrers 20 anys). O podem escollir posicionar-nos clarament en contra d'un estatut que ens fa més rics i poderosos (encara que no gaire més) però alhora ens fa clarament més violents i més inhumans. 

Amb les paraules de la Mare Teresa de Calcuta:

 

"El principal destructor de l’amor i de la pau és l’avortament, que és la guerra contra l’infant. La mare no aprèn a estimar sinó que mata per resoldre els seus propis problemes. Qualsevol país que accepta l’avortament no està ensenyant a la seva gent a estimar, sinó a utilitzar qualsevol mena de violència per aconseguir el que volen." 

Germans i germanes en Crist, us escriu un prevere català molt preocupat pel silenci de l'Església Catalana en general. Volem una Catalunya més rica i més poderosa, però alhora més violenta i inhumana?? O estem disposats a sacrificar diners i poder a canvi de ser més humans i menys violents?? Germans, estem davant d'una cruïlla històrica i de la nostra decisió no en depèn sols el futur del nostre poble, en depèn l'ànima del nostre poble; que sigui o no més cristiana, és a dir, que sigui o no més humana.

 

Amb el vostre silenci, estimats germans i germanes, no estaríeu acceptant allò de “Catalunya, cristiana o no, serà”, enlloc del text que està escrit en pedra a la façana del nostre estimadíssim Monestir de Montserrat: “Catalunya serà cristiana o no serà”. I, en tot cas, germans, si no ha de ser cristiana, que això no sigui amb el vot dels cristians, sols perquè serem més rics i més poderosos, perquè això seria idolatria del diner i del poder, amb sacrificis humans dels no nascuts inclosos. Aleshores sí que estaríem entrant per un camí molt i molt perillós, amb un futur molt i molt tenebrós per a l’ànima del nostre poble. 

Mn. Joan Manuel Serra, prevere

 

Parròquia. Pl. Dr. Salvans 1 - Sant Sadurní d'Anoia 08770Tel. 667005844. DNI: 46141583 – H  - joan_manuel_s@hotmail.com

WWW.AVORTAMENTNO.COM

(AMB VÍDEO D’UN AVORTAMENT D’11 SETMANES. ”EL CRIT SILENCIÓS”. Atenció, és molt fort.)

Mare Teresa de Calcuta: "El principal destructor de l’amor i de la pau és l’avortament, que és la guerra contra l’infant. La mare no aprèn a estimar sinó que mata per resoldre els seus propis problemes. Qualsevol país que accepta l’avortament no està ensenyant a la seva gent a estimar, sinó a utilitzar qualsevol mena de violència per aconseguir el que volen."

CATALUNYA, SÍ!!Nou estatut
No gràcies!!


article 41.5
(Foto:“el propi cos” de la dona??)CATALUNYA, SÍ!!

AIXÒ, NO!!

... el propi cos (de la dona)”??


(Article 41.5 del Nou Estatut)

 

Art. 41.5. Els poders públics, en l’àmbit de llurs competències, i en els supòsits que estableix la llei, han de vetllar perquè la lliure decisió de la dona sigui determinant en tots els casos que en puguin afectar la dignitat, la integritat i el benestar físic i mental, en particular pel que fa al propi cos i a la seva salut reproductiva i sexual.

 

avortamentno.com

(Atenció, les imatges et poden ferir!)

Cristians de Catalunya,
tallem el pas als delictes que proven d’esmunyir-se!!
La llum de Crist és dia sense nit, dia sense fi. I que aquest dia és Crist, ho diu l’Apòstol: “S’acaba la nit i el dia s’acosta”. Diu: “S’acaba la nit”, no diu “continua”, perquè entenguis que, quan ve la llum de Crist, les tenebres del diable són foragitades i no continua la negror del pecat, perquè sàpigues que aquesta gran resplendor treu les negrors d’abans i talla el pas als delictes que provaven d’esmunyir-se.
(Dels sermons de Sant Màxim de Torí, bisbe - Diumenge 5è de Pasqua)
Catalunya, Sí

www.avortamentno.com

Mn. Joan Manuel Serra, prevereEl Daily Telegraph destapa escándalo en España: abortos de fetos de hasta 7 meses y medioViernes 15 de octubre | Derechos humanos

Última hora: La Consejería de Sanidad de Cataluña rectifica y admite la posibilidad de que se hayan cometido delitos: "Si se han falseado documentos, es un tema para la policía". Dos periodistas del diario inglés Daily Telegraph han realizado un escalofriante reportaje en la clínica Ginemedex de Barcelona, en la que presuntamente se ejecutan abortos ilegales en fetos de hasta siete meses y medio. El personal de Ginemedex indicó repetidamente a los periodistas que “falsean la documentación para decir que la madre está sufriendo una urgencia ginecológica”. El Daily Telegraph ha acusado a Ginemedex de practicar abortos ilegales, castigados por el artículo 145 del Código Penal. Solicita a la Generalitat de Cataluña que investigue a fondo estos hechos.

Dos periodistas del  Daily Telegraph se han hecho pasar por una pareja que deseaba abortar. La mujer estaba embarazada de 26 semanas. Acudieron a la clínica Ginemedex de Barcelona, provistos de una cámara oculta, y han publicado un escalofriante reportaje de seis planas el 10 de octubre de 2004.

Según informa ForumLibertas, el equipo del Daily Telegraph ha visitado de nuevo Barcelona el 15 de octubre para entrevistarse con representantes de la Generalitat. Aseguran que pueden aportar pruebas (entre ellas una grabación de vídeo con cámara oculta) “que demuestran claramente la existencia de prácticas de abortos ilegales”.

Según DT, en las conversaciones grabadas la clínica reconoció que practica abortos de hasta 30 semanas (7 meses y medio). Según afirma el diario inglés, “los certificados médicos son, seguramente, falseados de forma sistemática”.


 
Las denuncias de Daily Telegraph situarían a Ginemedex en claro incumplimiento legal, ya que los abortos practicados fuera de los supuestos legalmente despenalizados constituyen un delito castigado en el Código Penal.
 
Desde hace años, numerosas asociaciones de defensa de la vida del no nacido denuncian que las clínicas abortistas incumplen de forma generalizada la ley ante la pasividad de las autoridades. En particular, esta misma clínica ya fue investigada y denunciada por la revista Epoca. ¿Confirma este reportaje de investigación esas denuncias? ¿Adoptarán las autoridades alguna medida o seguirán permitiendo el incumplimiento de la ley? HazteOir.org considera que el aborto es siempre ilícito, por lo que reprueba la legislación actual. Con todo, exigimos que al menos se ponga fin al fraude de ley generalizado que cometen las clínicas abortistas.
 
A continuación, reproducimos algunos párrafos de la transcripción de las conversaciones grabadas por el Daily Telegraph en Ginemedex:

  • "Hay una laguna en la ley . . . Si tienes un embarazo normal, pero aún así deseas abortar, lo que hacemos es poner en el papel que existía una urgencia ginecológica”. [HO hace constar que no existe ninguna laguna legal. Esto es sencillamente falso]

  • “Nunca preguntamos a nuestras clientas los motivos” (para abortar).

  • “Cuando nos pusimos en contacto telefónico con Ginemedex, hablamos con una persona llamada Carla, que dijo que ni siquiera era necesario dar un motivo para el aborto: “Después de un cierto momento, tenemos que jugar un poco con las leyes."

  • Si dices que viniste a la clínica porque sangrabas, porque se trataba de una urgencia, no tendrás ningún problema con la ley. ¿OK?"

John Reid, Ministro de Sanidad inglés, ha solicitado al Daily Telegraph el material para examinarlo de forma inmediata, calificando estos hechos de “muy graves”. BPAS, entidad financiada por la Administración inglesa, ha remitido cientos de clientas británicas a la clínica Ginemedex.

De comprobarse los hechos que relata Daily Telegraph se estarían cometiendo delitos de aborto castigados por el artículo 145 del Código Penal con penas de hasta tres años de cárcel.

La Generalitat se ha apresurado a declarar, tras una investigación de 24 horas, que en principio la clínica Ginemedex cumple con la legalidad.

Pide a la Generalitat de Cataluña que investigue a fondo estos gravísimos hechos. Tu e-mail se remitirá al Presidente de la Generalitat y a las Consejerías de Sanidad e Interior.

"En España se puede abortar hasta los nueve meses, si pagas", aseguran médicos catalanes
La organización británica que envía a la clínica "Ginemedex" embarazadas de más de 24 semanas para que aborten en Barcelona dice que sólo asesoran.

J. GUILL EMILI. J. BLASCO

ABC 12.10.04

Denuncias inútiles

BARCELONA/LONDRES.

        La noticia que destapó el "The Sunday Telegraph" sobre los abortos ilegales que se practican en Barcelona a mujeres británicas no ha pillado por sorpresa a algunas entidades que, según afirman, llevan años denunciando las prácticas abortistas ilegales en clínicas de la Ciudad Condal y en el resto de España. Es más, según afirmó a ABC el presidente de Médicos Cristianos de Cataluña (MCC), José María Simón Castellví, la noticia que se publica en el rotativo inglés ha sido fruto de las "gestiones" de varias entidades españolas que abogan por la "cultura de la vida".

        Simón no quiso especificar quién se encargó exactamente de poner sobre aviso al "The Sunday Telegraph" de los abortos que se practicaban en la Clínica barcelonesa Ginemedex, pero anunció que saldrán otras informaciones de este tipo en medios de comunicación de Estados Unidos.

        El presidente de Médicos Cristianos de Cataluña se lamenta de que las denuncias que han presentado en Barcelona y España contra las clínicas abortistas no hayan surtido efecto, y hayan sido archivadas. "Hemos ido a los juzgados y hemos denunciado a la Fundación Morín (una institución que preside el doctor Carlos G. Morín, quien también dirige el grupo Barnamedic.com, del que es miembro Ginemedex)". "A veces, el fiscal que atiende la denuncia es de un talante, y luego el juez, de otro...", se lamenta Simón. "En España existe un fraude de ley. Se puede abortar, si pagas, a los nueve meses", afirmó Simón.No se cumple la ley

        El presidente de MCC señala que la entidad que encabeza, así como otras que se engloban en la citada "cultura de la vida" (antiabortistas, contrarios a la eutanasia...), están en contra del aborto sin excepciones, como las que prevé la ley española. Con todo, añade, "pedimos que, al menos se cumpla la ley, y sólo se puede abortar en los supuestos que marca el Código Penal".

        Sobre este asunto, la Generalitat de Cataluña, a través de su Departamento de Salud, comunicó ayer que ya ha pedido la información a la Clínica Ginemedex para elaborar un informe definitivo al respecto.

        En el Reino Unido, el desvío de abortos tardíos desde el servicio público de British Prenancy Advisory Services (BPAS) a la clínica barcelonesa, también ha desencadenado una gran polémica. Entidades británicas contrarias al aborto han reclamado una inmediata investigación han advertido que BPAS puede estar vulnerando la propia ley británica, que considera ilegal "todo lo que sea haga con el propósito de procurar abortos" fuera de los casos previstos por la legislación.


Ayudar a matar

        El ministro de Sanidad, John Reid, ha solicitado a "The Sunday Telegraph" toda la información reunida por este periódico con el fin de poder actuar contra BPAS, el principal ejecutor de abortos del país, que cuenta con una importante subvención pública.

        La directora general de esta organización, Ann Furedi, considera que BPAS actúa adecuadamente al aconsejar a mujeres con embarazos de más de 24 semanas que acudan a Ginemedex, ya que sería "moralmente reprobable" no prestarles ayuda. Y comparó esta situación con las mujeres irlandesas que acuden a abortar al Reino Unido debido a la prohibición de la interrupción del embarazo en Irlanda. No precisó que esas mujeres se someten a una intervención que es legal en territorio británico, mientras que BPAS invita a quebrantar la ley española. "Nada de lo que hacemos es ilegal. Simplemente damos a las mujeres contactos internacionales de clínicas en las que se les puede ayudar", aseguró Furedi.Posible pero no legal

"Turismo del aborto"

        Esta posición fue criticada desde las organizaciones en defensa de la vida. Así, la Sociedad para la Protección de Niños No Nacidos clamó por el fin de este "turismo del aborto". "Se han tomado la molestia de asegurarse de que el servicio se llevaba a cabo, pero justamente fallaron al comprobar si era legal. Esto es hipocresía sobre hipocresía", afirmó su secretario general, Paul Tully. "Los abortos tardíos suponen un alto riesgo para la madre y BPAS no se ha responsabilizado de la atención posterior de esas mujeres intervenidas en España", denunció.

        Esta polémica se produce cuando en el propio Reino Unido hay un amplio debate sobre la conveniencia de restringir la ley del aborto. La legislación británica permite el aborto libre dentro de las 24 semanas de gestación. ese periodo sólo puede excederse en tres supuestos: la prevención de un grave y permanente daño en la salud física o mental de la madre, un riesgo de seria minusvalía del feto y que la continuación del embarazo suponga un riesgo para la vida de la madre mayor que el de concluir la gestación.


Para evitar cualquier problema

"Digan que han tenido una emergencia"

        Reproducimos a continuación parte del reportaje escrito por Charlotte Edwardes en "The Sunday Telegraph".

        "Tiene 26 semanas, dice el doctor Tanda abruptamente y se levanta de su taburete. Las cubiertas de polietileno azul que protegen sus zapatos de la sangre crujen levemente cuando cruza la habitación. El diagnóstico ha elevado el precio a 3.200 euros. No me dice hasta cuándo podría abortar, las enfermeras ya me lo han confirmado. "Puede hacer abortos hasta de 30 semanas", Victoria nos ha dicho antes. "Es uno de los mejores en este campo", ha añadido.

        El doctor Tanda me echa una impaciente mirada cuando se pone un par de guantes quirúrgicos blancos. "¿Está enfadado?", pregunto a Victoria. "No, no", me dice animándome. "Es que está muy ocupado. Prefiere acabar con todo lo antes posible".

        (...) De pronto me siento atrapada en esta cámara de los horrores. Hago una señal a Daniel Foggo, mi colega, que lleva una cámara oculta en su chaqueta para filmar el proceso. Asiente: es tiempo de marcharse. Tenemos lo que necesitamos para probar que Ginemedex está realizando abortos ilegales.

        (...) Cuando llamé por primera vez a Ginemedex, mis preguntas fueron atentidas por Carla. Usaba la misma manera de describir los abortos tardíos a la que luego nos acostumbramos cuando tratamos con la clínica. Explicó el procedimiento en un tono "burocrático", como desestimando las constricciones legales. Carla enfatizó otra vez la estrecha relación de la clínica con BPAS, con el fin de apaciguar mis miedos sobre complicaciones.

        También volvió a asegurarme que la clínica podía tratar a pacientes ingleses y que todos mis datos serían confidenciales. Me pidió, sin embargo, que escogiera mi acompañante con cuidado. (...)

        Retraso la cita once días para asegurarme de que realmente estararán preparados para verme en este estado avanzado de gestación. Entonces hablé con Jimena. Me explicó que dado que iba a ir a la clínica después de las 24 semanas pondrían como razón para el aborto "emergencia ginecológica" y la pretensión de que había llegado con pérdida de sangre. "Entonces –dijo– no tendrá problemas con la ley. ¿De acuerdo?". 

Recibir  NOVEDADES FLUVIUMEnviar amigo


http://www.fluvium.org//textos/aborto/abo100.htm


British Doctors Send Women to Spain for Late Abortions

By Liz Townsend

 

Doctors working with the British Pregnancy Advisory Service (BPAS), the country's largest abortion provider, refer women seeking abortions over the legal limit of 24 weeks to a clinic in Spain, according to the Sunday Telegraph.

The British Department of Health has launched an investigation into BPAS's late-abortion referrals. "We are still investigating the matter of BPAS referring women overseas for late abortions," a spokeswoman told the Mercury. "We are hoping a report will be made to [Health Secretary] John Reid before Christmas."

BPAS, which is funded by the National Health Service, provides more than 80% of abortions in Britain between 20-23 weeks gestation, the Press Association reported. British law bans abortion after 24 weeks except for fetal disability or danger to the mother.

If women consult BPAS for a late abortion, the Telegraph found that they are referred to Clinica Ginemedex in Barcelona, Spain, as a matter of BPAS "policy." "They do over 24 weeks in Barcelona," the Telegraph reporter was told by a BPAS adviser. "I know that we refer people over our usual term of 23 weeks to them. I know they do over 24 weeks."

However, under Spanish law, abortions are illegal over 22 weeks except for medical danger to mother or child. When asked by the Telegraph how the clinic gets around Spanish law, a Clinica Ginemedex staff member named Jimena said, "If you have a normal pregnancy but still you want to do it, what we do is to put on the paper that there was a gynaecological emergency, and that is [covered] under the law."

Instead of apologizing for their actions, BPAS officials went on the offensive, calling for the government to change the laws limiting late abortion. "If women are to plan their families they need access to abortion as a back-up to contraception," BPAS chief executive Ann Furedi told the Press Association. "Abortion is safe, it's legal, and it's our job to make it acceptable and easy for women."

Pro-lifers were outraged at BPAS's call to change the laws it has allegedly broken on a regular basis. "For BPAS to suggest that late abortion should be more readily available is rather like someone accused of theft saying that shoplifting should be made easier," said Paul Tully, general secretary of the Society for the Protection of Unborn Children.

"For most people (and in the eyes of the law) abortion remains a serious moral question - - but not for BPAS," Tully said. "In law, abortions are supposed to be done only for medical reasons: BPAS has been flouting the law for many years."

To further investigate BPAS's late abortion practices, reporters from two newspapers contacted different abortionists posing as the friend and father of women more than 24 weeks pregnant who wanted abortions for what they specifically stated were "social reasons."

Dr. Saroj Adlakha of Birmingham told a Telegraph reporter that the abortion could not be performed in Britain, but it could be done at Clinica Ginemedex. Adlakha even confided that she personally brought an 18-year-old to the clinic for an abortion at 31-1/2 weeks, at the recommendation of BPAS counselors.

"They do an injection into the stomach and the injection goes into the foetus straight away and the baby is killed and they put you into labour and it is just like when someone is having a still birth," Adlakha told the Telegraph reporter. "And it is quite properly done and proper medication and everything."

Adlakha confirmed earlier reports that the clinic falsifies the paperwork to conform with Spanish law. "They write down, and they tell you beforehand [that they will do this], that she is 22 weeks' pregnant and there is a physical abnormality," Adlakha said, according to the Telegraph.

Adlakha attempted to justify her actions and the BPAS recommendations by claiming that abortion is better for women than adoption.

"The reason is . . . I don't want to put you off, but it's because you are killing a baby," Adlakha told the Telegraph reporter. "Rather than killing the baby after, you are killing it inside. But one thing I say to you is I would not give my child to someone I don't know, for adoption.

"You don't know with whom it's going, what kind of life it's going [to have]. Rather than ruining one life [with abortion] you are ruining two lives. Your daughter's life and the baby's life."

In another investigation, a Sunday Mercury reporter called the BPAS office in Solihull and said her friend wanted an abortion at 24 weeks. The reporter was given the phone number of Clinica Ginemedex and was "offered an appointment within 24 hours - - if she could pay up to pounds 3,150 in cash to have the abortion," according to the Mercury.

Pro-lifers in Britain were shocked by the actions of BPAS and doctors like Adlakha. "These laws are in place for a reason," said Joanna Jepson, who is leading a campaign against abortions performed because a child is diagnosed with such anomalies as a cleft palate. She told the Mercury, "BPAS should not be helping women to get around them. They have no respect for human life."http://www.nrlc.org/news/2004/NRL12/british_doctors_send_women_to_sp.htm

CATALUNYA, SÍMi mundo comienza en el útero de mi madre. No soy fruto de una casualidad, ni de un error. Rompo la placenta que me separa de la libertad y respiro por primera vez el aire de un mundo al que estoy llamado a revolucionar. Mi nombre está escrito en el cielo, mi destino marcado antes de la fundación de lo existente, mi nacimiento ha desatado un profundo y sonoro amén de millones de ángeles, el universo contempla el despertar de un nuevo Big-Bang, cuya onda expansiva se extenderá más allá de mi muerte. Una nueva estrella alumbra el cielo, es sólo el despertar de una esperanza. ¿Puede acaso un error abrir una brecha así en la historia?

Del manifest d'una església jove evangèlica a Baracaldo (Vizcaya) "extremistas del amor"

avortamentno.com

(ARTICLE 41.5 NOU ESTATUT, NO!!)

Ginecóloga procesada en Inglaterra por un aborto en la barcelonesa Ginemedex

El caso Ginemedex, destapado el año pasado por la prensa inglesa, llega a los tribunales ingleses, mientras la justicia española permanece inoperante

La ginecóloga inglesa de origen indio Saroj Adlakha, y la joven Shilpa Abrol, han sido acusadas de "conspiración para cometer un ataque contra una persona fuera del Reino Unido". Ambas mujeres están citadas para comparecer en los tribunales de Birmingham el 21 de diciembre.

 

La doctora Adlakha envió hace dos años a Shilpa Abrol, que entonces tenía 18 años, a abortar a la clínica Ginemedex de Barcelona, cuando el bebé tenía 31 semanas y media de gestación (casi 8 meses). A esa edad, no se practican abortos en el Reino Unido; en cambio, en España se abortan bebés de cualquier edad siempre que se alegue "peligros físico o psíquico para la madre", que es lo que se alega en el 99% de los más de 80.000 abortos anuales en el país. 

Abortar bebés muy desarrollados implica técnicas más complicadas, como el "aborto por nacimiento parcial" (se extrae todo el bebé menos la cabeza; se mata al bebé introduciendo unas pinzas por la base de su cuello, tras la nuca; se aspira la masa encefálica, colapsa en cráneo y se saca el bebé ya muerto). La clínica Ginemedex, en la calle Dalmases de Barcelona realiza este tipo de prácticas, por las que cobra mucho más que por un aborto en el primer trimestre, y recibe numerosas muchachas embarazadas del Reino Unido y otros países europeos.

 

Desde hace dos años, manifestantes de las asociaciones Jóvenes E-Cristians y HazteOír se concentran ante el abortorio barcelonés cada mes denunciando el continuo fraude de ley (miles de "peligros físicos y psíquicos de la madre" completamente inventados cada año) en la clínica Ginemedex. 

Los grupos provida en Inglaterra han señalado el horror de estos abortos de bebés ingleses en España. "La vida de este bebé fue eliminada a una edad en que fácilmente habría podido sobrevivir fuera del vientre materno", ha destacado Julia Millington, directora de la ProLife Alliance [http://www.prolife.org.uk]. "Si tanta necesidad había de acabar el embarazo, si tan desesperado era, se podía hacer el parto sin destruir el bebé", señala.

 

"Esto es un ataque contra las leyes de cualquier país civilizado. ¿Actuarán finalmente las autoridades españolas contra la matanza de inocentes en la Clínica Ginemedex de Barcelona?", se pregunta la portavoz provida inglesa. http://www.forumlibertas.com/frontend/forumlibertas/noticia.php?id_noticia=4886

WWW.AVORTAMENTNO.COM


Joan Miquel Corbí


La Generalitat no investiga a fondo posibles delitos de aborto

En una inspección que sólo duró un día, el Departamento de Salud se limitó a mirar material de la clínica Ginemedex y no estudió si son falsas las urgencias ginecológicas a las que aludía un responsable del centro

La Generalitat de Cataluña realizó el miércoles 13 de octubre una inspección a la clínica barcelonesa Ginemédex sin investigar a fondo la existencia de posibles delitos de aborto en sus asistencias médicas a embarazadas, una posibilidad que contemplaba el domingo 10 de octubre la publicación SUNDAY TELEGRAPH en un reportaje basado en datos aportados por el propio centro. El Departamento de Salud del Gobierno catalán se limitó a mirar los registros y a ver lo que la clínica dice por escrito, un hecho que abre interrogantes: ¿Por qué no investiga si son falsas las urgencias ginecológicas a las que aludía un responsable de Ginemédex en su conversación con dos periodistas británicos? ¿Cómo es posible que una persona que viaja desde Inglaterra o Francia hasta Barcelona lo haga por una “urgencia ginecológica”? ¿Es normal que alguien, cuando tiene una emergencia sanitaria, vaya a un centro donde va a pagar una importante cantidad de dinero? ¿Por qué la Generalitat ha tardado sólo 24 horas en completar su inspección y concluir que lo que hace la clínica es legal?

 

Según explicó la revista británica dominical a partir del trabajo de dos reporteros que se hicieron pasar por una pareja que quería abortar a las 26 semanas de embarazo, el centro les ofreció deshacerse del hijo que esperaban sin ninguna condición, lo que supone una clara violación de la ley del aborto vigente en España desde 1985. Siempre bajo dirección médica y en un centro sanitario autorizado, la normativa despenaliza el aborto dentro de las primeras 22 semanas de gestación en los supuestos de violación y malformaciones del feto, así como sin límite en caso de riesgo para la salud de la mujer. “Si usted tiene un embarazo normal y quiere abortar, lo que ponemos en el papel es que había una urgencia ginecológica”, dijo un responsable de la clínica a los periodistas británicos que investigaron. 

De hecho, las denuncias sobre fraude de ley en este tema no son nuevas. Ahora ha sido SUNDAY TELEGRAPH, pero en el año 2003 fue la revista ÉPOCA la que ofreció datos sobre presuntas prácticas delictivas tanto en Ginemédex como en otras clínicas. Por su parte, las organizaciones pro vida llevan años denunciando prácticas de aborto que exceden los límites legales establecidos, igual que las 84 entidades que impulsaron y firmaron también en 2003, con el apoyo de 14.000 firmas de ciudadanos catalanes, el Pacto por la Vida y la Dignidad, cuyo punto 7 dice textualmente esto: La legislación vigente sobre el aborto se incumple de manera pública y sistemática. Se incumple tanto en cuanto a los plazos establecidos como en cuanto a la aplicación de los supuestos de despenalización. Existe un escandaloso fraude de ley por parte de muchas clínicas privadas que han convertido el aborto en un negocio, lo cual ha sido denunciado en términos bien concretos por los medios de comunicación. Exigimos el control por parte del Departamento de Sanidad de la Generalitat de Cataluña y de los fiscales para que se cumpla lo que establece el Código penal. También exigimos, vista la práctica generalizada en los centros privados, la constitución de una intervención pública sobre estos centros para garantizar el cumplimiento de la ley”.

 

El aborto, aunque esté despenalizado en España en algunos supuestos, es un delito contemplado por el Código Penal. Por tanto, nunca puede ser considerado algo normal como pretenden hacer creer a la sociedad española algunos políticos y médicos partidarios de su legalización. La práctica del aborto fuera del marco legal se produce, sencillamente, porque no hay control. En realidad, es la propia clínica autorizada la que se autocontrola para argumentar lo que hace. Por ejemplo, cuando se trata de reflejar la existencia de riesgos para la salud física o psíquica de la madre (el 97 por ciento de los abortos en España son justificados por este motivo), el centro recurre a un médico suyo para que firme el informe correspondiente. ¿No sería más lógico que fuese un profesional independiente quien avalase la legalidad de un aborto? La Generalitat, con esta inspección “light” y rápida, demuestra que no quiere investigar la existencia de delito. Y si piensa que puede encontrarlo, así nunca lo conseguirá. 

E-Cristians estudia presentar denuncia

 

Los últimos hechos conocidos a través de SUNDAY TELEGRAPH pueden tener pronto sus primeras repercusiones judiciales. El secretariado de la asociación E-Cristians estudiará, en su reunión del próximo lunes 18 de octubre, el contenido de una denuncia contra la clínica Ginemédex, así como la posibilidad de extenderla a la Generalitat. En colaboración con la Asociación de Juristas Cristianos, la entidad trabaja sobre la base de que el centro médico ha incurrido en fraude de ley y valora la posibilidad de trasladar a la Fiscalía que la acción del Gobierno catalán contendría, por acción u omisión, elementos delictivos. 

E-Cristians fue precisamente una de las organizaciones impulsoras del Pacto por la Vida y la Dignidad, un texto propositivo dirigido a las administraciones y apoyado por 14.000 firmas de ciudadanos catalanes. A pesar de ello, ni el presidente de la Generalitat, Pasqual Maragall, ni nadie de su gabinete quisieron recibir a una representación de esta iniciativa cívica cuando sus responsables pidieron, durante varios meses y con sucesivos intentos por carta, llevar las adhesiones a la sede gubernamental catalana. Ante esta negativa, cientos de ciudadanos se concentraron delante del Palau de la Generalitat para exhibir la fuerza y el apoyo de esteForumLibertas.com

Si se han falsificado documentos en Ginemedex es un tema para la policía”, dice la Conselleria de Sanitat

La denuncia de Juristas Cristianos de Cataluña mantiene vivo este caso de abortos ilegales en Barcelona, que la prensa inglesa ha destacado mucho más que la española.

 

La denuncia de Juristas Cristianos de Cataluña mantiene vivo este caso de abortos ilegales en Barcelona, que la prensa inglesa ha destacado mucho más que la española. 

Por segundo fin de semana consecutivo (el 17 de octubre), el dominical británico SUNDAY TELEGRAPH ha dedicado su portada al caso de las mujeres inglesas que van a abortar a la clínica barcelonesa Ginemedex, donde una periodista embarazada grabó cómo numerosas veces le decían que “no hay problemas con la ley” para abortar aunque tanto ella como el niño estaban perfectamente sanos.

 

El diario británico recoge en esta ocasión declaraciones de Rafael Manzanera López, director de Recursos Sanitarios de la Conselleria de Sanidad, quien asegura que “ya estoy hablando con el embajador británico en Madrid y el cónsul aquí en Barcelona y por supuesto miraré la nueva información [del diario] y actuaré según lo que vea.” 

“Si hay cualquier falsificación de documentos, entonces es un tema criminal y está fuera de mis manos”, continúa Manzanera. “Eso es un crimen muy serio y materia para la policía. Si hay un procedimiento de investigación, entonces mi departamento estrictamente buscará cumplir con la ley”.

 

¿Cuán seria es la voluntad de investigar?

 

En ForumLibertas.com publicábamos hace unos días cómo la Generalitat acudió el miércoles 13 a inspeccionar la Clínica Ginemedex, en una visita de rutina de un solo día tras la cual declaró que no había irregularidades. Ahora Manzanera habla de nuevas investigaciones. Para asegurarse, los colectivos E-Cristians y Juristas Cristianos de Cataluña van a presentar una denuncia. 

“Es importante concienciar a la sociedad española de que nuestra legislación está diseñada para tranquilizar las conciencias de la gente y de las administraciones, permitiendo una doble moral”, señala a ForumLibertas Ezequiel Miranda, de Juristas Cristianos de Cataluña. “En España se practica de forma masiva el fraude de ley en el aborto, con el supuesto de salud para la madre o de urgencia ginecológica: el caso destapado por los británicos es un buen ejemplo”.

 

Josep Miró, presidente de E-Cristians, es citado en las páginas del rotativo inglés: “la denuncia se llevará en su mayor parte con las pruebas aportadas por THE SUNDAY TELEGRAPH, que nuestros abogados piensan que tienen un gran peso y pueden resultar en una condena”. 

También aparecen en las páginas del TELEGRAPH el doctor Josep Maria Simón Castellví, presidente de Médicos Cristianos de Cataluña: “llevamos al menos dos años sospechando de que Ginemedex y otras clínicas del grupo Barnamedic están realizando abortos ilegales, pero conseguir evidencias resultaba más difícil que mostrar las armas de destrucción masiva de Irak; gracias al SUNDAY TELEGRAPH, ahora tenemos estas pruebas”.

 

El doctor Castellví, que el pasado fin de semana enseñó el vídeo-prueba de los periodistas ingleses durante un congreso mundial de ginecólogos católicos en Roma, está asombrado por la poca relevancia del caso en la prensa española. “En Inglaterra ha resultado todo un escándalo, ha salido en varios diarios, incluyendo THE TIMES, y el tema se mantiene vivo; en España sólo lo ha seguido LA RAZÓN, mientras ABC lo publicó sólo un día. Por comparación con Inglaterra, parece que en España hay un silencio mediático”, denuncia el médico. 

“Hay que pensar que si hay denuncias en Gran Bretaña y en España los jueces pueden pedir más pruebas a los periodistas del SUNDAY TELEGRAPH, y los periodistas de investigación suelen guardar información en la recámara”, avisa el doctor Simón.

 

Mientras tanto, el sector del aborto en ambos países se muestra desafiante. La directora de administración de Ginemedex, Remedios Valls Herrero, declara al periódico inglés: “Si van a intentar llevarnos a juicio, que lo hagan. No nos importa. No hemos cambiado ninguna de nuestras prácticas.” 

Tampoco la fundación inglesa BPAS, que recomienda a las inglesas embarazadas de más de 24 semanas ir a abortar a Ginemedex en Barcelona, ha cambiado sus prácticas. Incluso después de publicarse su implicación en el TELEGRAPH las telefonistas de BPAS seguían dando el teléfono de Ginemedex.

 

“El hecho de que BPAS siga remitiendo mujeres a esa clínica esta semana, después de que THE SUNDAY TELEGRAPH haya destapado que se practican abortos ilegales, es una prueba más de su desfachatez”, denuncia la diputada inglesa Ann Widdecombe. “La financiación de BPAS debe retirarse, porque ya es bastante inaceptable que una clínica abortera aconseje a la gente violar la ley, pero si lo hacen con el dinero de todos añaden el insulto a la injuria pública que causan. Tal como lo veo, si aún hacen esto después de salir en la prensa, se les debería cerrar.” 

En España, que es donde se producen los abortos ilegales demostrados por el diario, ningún diputado ni cargo público se ha pronunciado pidiendo algo tan simple como que se aplique la ley.

FoumLibertas.com


  1   2   3


La base de datos está protegida por derechos de autor ©espanito.com 2016
enviar mensaje