Página principal

El Punt, 07 Barcelona és la quarta millor ciutat de tota Europa per als negocis


Descargar 102.75 Kb.
Página1/8
Fecha de conversión18.07.2016
Tamaño102.75 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8


Recull de premsa sobre temes d’economia que afecten el Maresme

(ordre cronològic invers)


--------------------------------------------------------------------------------

El Punt, 7.2.07

Barcelona és la quarta millor ciutat de tota Europa per als negocis

Tot i tenir els preus més cars i els sous més curts que Brussel•les, Barcelona supera la capital belga i és la quarta millor ciutat europea per als negocis, per darrere de Londres, París i Frankfurt. Segons les dades recollides en l'enquesta Observatori Barcelona 2006, editada per l'Ajuntament i la Cambra de Comerç, Barcelona és la desena ciutat europea quant al nombre de treballadors en serveis vinculats al coneixement i l'alta tecnologia –per darrere de París, Londres i Madrid– i la cinquena en l'ocupació de treballadors en la indústria i els serveis. En qualitat de vida per als treballadors, continua sent la primera ciutat d'Europa. De fet, part de l'atractiu per fer negocis i establir-se a Barcelona prové de la moderació salarial i d'una «adequada tributació salarial», segons recull el treball i, tot i que els preus són alts i han crescut durant l'últim any –sobretot pel que fa a carburants i energia–, «Barcelona no està en el grup de les cinquanta ciutats més cares del món sinó en la posició 56 quant a cost de vida». En el rànquing europeu, Barcelona és la 22a ciutat amb el cost de vida més alt i es modera, doncs, la idea que és una de les ciutats més assequibles de l'Europa dels 15.


--------------------------------------------------------------------------------

AVUI 05.0 2 .07

El sector immobiliari genera el 10% dels ingressos públics


El 32% dels recursos de les corporacions locals prové de les activitats o impostos que graven l'activitat constructora El 8% dels diners de les comunitats autònomes arriba d'aquest negoci
Les activitats relacionades amb el sector immobiliari i els tributs que graven aquest tipus d'operacions aporten el 9,3% del total d'ingressos de les administracions. Concretament, i segons les estimacions realitzades pel servei d'estudis del BBVA, tributs com les llicències municipals d'obres, l'impost sobre la construcció, l'IVA, l'IBI, l'impost de transmissions patrimonials, actes jurídics o els guanys patrimonials inclosos en l'IRPF, juntament amb operacions com la venda de terrenys de propietat municipal, estan al darrera d'un de cada deu euros que ingressen les administracions públiques. El sector va aportar l'any 2004 -últim exercici amb dades globals disponible- més de 27.000 milions d'euros, el 9,3% dels ingressos de les administracions públiques i el 3,2% del PIB de l'Estat.
--------------------------------------------------------------------------------

EL PAÍS 16.01.07

La inversión en oficinas bate récords y rebasa los 1.600 millones en Barcelona

El 22@, L'Hospitalet y Cornellà concentran el 70% de las compras de 2006

El año pasado fue un ejercicio de euforia para la inversión inmobiliaria en edificios de oficinas, que alcanzó los 1.627 millones de euros en Barcelona, según la consultora Cushman & Wakefield. Este monto es un 46% superior al de 2005, que hasta ahora había sido el mejor año para este segmento. Las compras de grandes inmuebles y los altos niveles de superficie contratada, por encima de los 375.000 metros cuadrados por tercer año consecutivo, explican el b oom inversor. El 70% de las compras se efectuó en nuevas zonas de negocios como el 22@ o la Gran Via de L'Hospitalet.


--------------------------------------------------------------------------------

AVUI 16.01.07

Catalunya cau fins a l'onzè lloc de l'Estat en nivell de vida a la baixa

El Principat recula dues posicions en un any entre tots els territoris mentre que Madrid puja del novè al tercer DEMOGRAFIA Els experts atribueixen part del descens a factors demogràfics com la immigració


--------------------------------------------------------------------------------

EL PAÍS 22.12.06

El tirón industrial mantendrá el crecimiento de la economía en 2007

El PIB aumentará el 3,5% ayudado por la recuperación exterior


"Llegan dos o tres años más de bonanza". Con ese mensaje optimista cerró ayer el catedrático Josep Oliver la presentación del informe semestral sobre las perspectivas de la economía catalana, que edita Caixa Catalunya. El PIB catalán acabará el año con un crecimiento del 3,6%, y en 2007 la recuperación industrial y el tirón de las exportaciones permitirán mantener el pie en el acelerador, con un incremento previsto del 3,5% a pesar de la suave desaceleración inmobiliaria y del consumo privado.


--------------------------------------------------------------------------------

La Vanguardia 12/12/06

La primera alianza aérea quiere que El Prat sea su centro de conexión del sur de Europa

Once aerolíneas reclaman a AENA agruparse en la nueva terminal de Barcelona


Once aerolíneas integradas en Star Alliance presentan hoy su plan de expansión en el aeropuerto de El Prat, que esperan convertir en el centro de conexión para el sur de Europa. La primera piedra de esta estrategia es utilizar la terminalSurpara agrupar allí todas sus operaciones en Barcelona.


--------------------------------------------------------------------------------

EL PERIÓDICO 28.11.06

L'àrea de BCN esgotarà el sòl industrial en 10 anys

• La falta de terreny eleva el preu a més de 500 euros el metro, sols superat per Londres

Al ritme actual d'instal.lació de centres productius, les reserves de sòl industrial a la regió metropolitana de Barcelona, que estan xifrades en 1.720 hectàrees, s'esgotaran en 10 anys, segons l'estimació optimista d'un estudi presentat ahir. Cada any es necessiten unes 170 hectàrees per absorbir l'expansió de la indústria a la metròpolis, segons l'Atles industrial de la regió metropolitana de Barcelona. La falta de terreny ha pressionat els preus i Barcelona ja és la segona ciutat europea amb el sòl industrial més car, amb una mitjana de més de 500 euros el metre quadrat el 2003, només superats per Londres amb gairebé 800 euros. Les mines d'or de la indústria catalana són als dos Vallès, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat. Per municipis, el líder és Vilafranca del Penedès (120 hectàrees).


MINIFUNDISME

Juan Carlos Montiel, director gerent de Barcelona Regional, entitat coautora de l'informe, va advertir que la dispersió del sòl industrial és deguda al fet que "cada municipi ha fet la guerra pel seu compte", i va reclamar la presència d'una autoritat reguladora de caràcter metropolità. Segons Montiel, l'Institut Català del Sòl "ha actuat amb cert clientelisme en ajudes a polígons en lloc de tenir una visió més general del territori".


L'estudi considera una amenaça per a la indústria que els ajuntaments destinin els terrenys industrials a vivendes o a centres logístics. Montiel va indicar a aquest diari que s'han d'agrupar més els polígons, fins i tot a costa que en desaparegui algun. Per a això, s'han de regular els pelotazos perquè una part de les plusvàlues, al passar de fàbriques a pisos, es destini a un fons de millora de les ubicacions industrials i de les seves infraestructures.
La regidora de Promoció Econòmica de Barcelona i presidenta del Pacte de la Regió Metropolitana, Maravillas Rojo, va destacar que alguns polígons han fracassat "per falta de massa crítica". Va admetre la necessitat de millorar en el contingut tecnològic de la indústria, però va considerar positiu que el 32% de l'ocupació es trobi en companyies de nivell mitjà alt.
--------------------------------------------------------------------------------
  1   2   3   4   5   6   7   8


La base de datos está protegida por derechos de autor ©espanito.com 2016
enviar mensaje